به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، احمد رضی امروز در همایش گیلان در گستره تاریخ صفوی که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، اظهار داشت:برگزاری چنین همایش هایی فرصتی است تا متخصصان یک امر، گرد هم آیند و در ارتباط با یک موضوع و یا مسأله مشخص به بحث و تبادل نظر بپردازند.
وی افزود: به اشتراک گذاشتن تازه ترین یافته های علمی و یافتن راه حل برای مسائل از مزایای برگزاری اینگونه همایش ها است.
رئیس دانشگاه گیلان در ادامه با بیان اینکه یکی از سیاست های دانشگاه حمایت از برگزاری بهینه همایش ها است گفت: در کنار مقوله ترویجی بودن همایش ها، توجه به بعد پژوهشی همایش ها بسیار حائز اهمیت است که معیار واقعی دانشگاه را نمایان میسازد.
رضی، رشد بیش از دو برابری بودجه پژوهشی دانشگاه نسبت به سال های قبل، راه اندازی کلینیک صنعت و آزمایشگاه آپا، برگزاری کرسی های نقد و نظریه در حوزه علوم انسانی، تشکیل کانون های خلاقیت و شکوفایی و تشکیل استارتاپ ویکندها را نشان از توجه به مسائل پژوهشی در دانشگاه دانست.
وی همچنین به نقش اساتید دانشگاه و پژوهشکده گیلان شناسی در معرفی شهر رشت به عنوان شهر خلاق که در یونسکو به ثبت رسید اشاره کرد و گفت: امیدواریم پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه همچون گذشته، مامنی برای هم افزایی چهره های پژوهشی استان برای رشد و توسعه گیلان باشد.
در ادامه عباس پناهی دبیر علمی همایش گیلان در گستره تاریخ صفوی، در مراسم افتتاحییه این همایش گفت:گیلانیان در دو برهه از تاریخ در عصر صفویه و مشروطیت نقش آفرینی برجسته و بی بدیل داشتند.
وی افزود: گیلان همواره در طول تاریخ یکی از سرزمین های شگفت انگیز ایران بود که دسترسی بر آن برای حکومت های مرکزی ایران بسیار دشوار بود.
دبیر علمی همایش گیلان در گستره تاریخ صفویه در ادامه به نقش فکری، فرهنگی و اجتماعی جامعه گیلان در عصر صفوی اشاره کرد و گفت: از لحاظ فکری گیلان در این دوران جامعه ای پویا بود و تعدد جنبش های دهقانی نشان دهنده بیداری اجتماعی آنان بود.
عضو هیأت علمی پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان در ادامه در ارتباط با مقالات ارسالی به دبیرخانه همایش تصریح کرد:تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه همایش ۱۶۰ مقاله بود که پس از بررسی داوران کمیته علمی، چهل مقاله صرفا به صورت چکیده، شصت مقاله برای چاپ کامل و بیست مقاله برای سخنرانی انتخاب شدند.
وی خاطرنشان کرد:چهل درصد مقالات به موضوعات تاریخی و سیاسی و دیپلماتیک، سی درصد مقالات به موضوعات و مباحث اقتصادی، بیست درصد به مقالات فرهنگی،مردم شناسی، ادبی و گردشگری، پنج درصد درباره اندیشه سیاسی و پنج درصد دیگر به موضوعات پراکنده درباره گیلانِ عصر صفوی اختصاص یافته است.